My image My image My image My image My image My image My image

A helyről

Honlapunk jelenleg feltöltés alatt áll. Utolsó frissítés: 2018. 04. 25.

A Lovasudvar Gömörszőlősön, egy apró, ám annál értékesebb, 75 lelkes zsákfaluban található. Áthaladó forgalomtól mentes, békés, csendes település, gazdag természeti és kulturális értékekkel, gyönyörű dombvidéki környezetben.
A Lovasudvar az egykori "Kakasvár" néven ismert falurészen, egy eldugott, erdőre néző faluszéli portaegyüttesen helyezkedik el. Itt találhatóak a vendégházaink, a lovasudvar kis épületei, a közösségi csűrök, a lovaspálya, és a lovak pihenőhelye is. Az autentikus épületek számos érdekességet rejtenek: a helyi É.Kovács család munkásságából képzőművészeti galériák, néprajzi gyűjtemények bújnak meg a zeg-zugos épületegyüttesekben. Ebből a sokszínűségből kifolyólag, itt egyedülálló módon ötvöződik a hagyományos gömöri népi kultúra, a magyar lovaskultúra, és különböző művészeti ágak szeretete és művelése. A helyszín évtizedek óta kézműves és népművészeti táborok színhelye, kéktúrázók bakancsos szállása, nyári táborok és kulturális rendezvények otthona.
2017-től immár lovas szolgáltatásokkal kiegészülve, magán lovasiskolaként is működünk.
Célunk a minőségi lovasoktatás, "kultúr lovasember" képzés, személyiségfejlődés segítése a lovak, inspiráló környezet által.
Nagy Balázs 2017
Minden jog fenntartva