Ugrás a tartalomra
lovas tanfolyam gömörszőlős
Tanfolyam Időtartama
5 nap
Költség
70000 Ft

 A legjobb fejlődési lehetőség vidékre elvonulva, otthoni és munkahelyi terheket és gondolatokat letéve, csak a lovakra, önmagunkra, és a megoldásokra fókuszálva. Mindezt elősegíti egy apró és gyönyörű zsákfalu, Gömörszőlős nyugalma, a páratlan gömöri dombok hullámzása, a lovak folyamatos közelsége, a Lovasudvar nyugodt légköre. Nálunk nincsen tömeges lovasoktatás, bértartók, párhuzamosan dirigáló edzők. Kifejezetten az egyéni, stresszmentes fejlődésre, feltöltődésre, lovakra és lovasokra fókuszálunk.
A Lovasudvar saját szálláshelyekkel rendelkezik, több hektáros ligetes magánterületen. A legelőről szabadon bejáró lovakkal és egyéb háziállatokkal majdnemhogy együtt élve, a mindennapos lótartási teendőkbe, kiképzési munkába és edzésekbe is bepillantást nyerhet a vendég. A lótartás egy életmód, és mintahogy a lovaglás sem merül ki a nyeregben töltött percekben, így a hét alatt a foglalkozásokon kívül egyéb lehetőségek is lesznek közelebbről megismerkedni a lovakkal, lovas életmóddal. 

Kinek ajánlott?

  • Bárkinek, a legjobb szívvel, aki szereti a lovakat!
  • Aki eltökélte magát a lovastudása fejlesztése mellett
  • Aki "nagyüzemi lovasoktatásban" tanult, és úgy érzi, pótolni szeretné hiányosságait
  • Elvonulásra vágyóknak

A képzést képzett lovaimon, rossz idő esetén a szomszéd fedeles iskolalovain, vagy saját lovadon is elvégezheted!

Milyen időtartamú?
A képzés alapesetben öt munkanapos, napi két egyéni edzéssel, de igény esetén megbeszélhető hétvégi időpont, rövidebb vagy hosszabb időtartam, kevesebb edzésszám is.

Mi tartozik a lovas foglalkozásokba?
Minden esetben egyéni edzések. A foglalkozások a lovas igényéhez és tudásszintjéhez igazodnak. Kezdők esetében az alap lovas kommunikáció, körkarámos játékok, lovakkal való általános bánásmód és irányelvek (vezetés, szerszámozás, kikötés stb.), futószáras üléskialakítás. Haladóbb lovasoknak üléskorrekciók, elsődleges és másodlagos segítségek tisztázása, alap lovardai feladatoktól a klasszikus lókiképzés, biomechanikai ismeretekig. Terepképes lovasokkal a dombok közt, szabadban is lehetőség van fejlődni. Magyarország egyik legszebb, szabadon lovagolható régiójában vagyunk, és ezt szeretjük kihasználni! :)

Milyen életkorban ajánlott?
Korhatárhoz nem kötött! Lovastábor helyett, nagyobb gyerekek számára is ajánlom, csakúgy, mint életkorukból kifolyólag félénkebb felnőtteknek. A lószeretet, lovas foglalkozások által szerzett öröm, a fejlődési vágy nem életkorhoz kötött, és sosincs késő elkezdeni!

Traumás lovasoknak
Lovaglástechnikai problémák, rossz tapasztalatok, esetleges lovas traumák leküzdésére is jó megoldás. Türelemmel, személyes odafigyeléssel, megértéssel, és ami az elveszett bizalom helyreálltásában legfontosabb: megfelelő, képzett és nyugodt lóval jelentős javulások érhetők el. Ez nem lovas terápia, de a személyes odafigyelést, bizalmat ébresztő lóval való kapcsolatfelvételt nevezhetjük terápiás hatásúnak. 

Szállás, étkezés, egyéb tudnivalók:
A Lovasudvar saját szálláshelyekkel rendelkezik, ezek típusairól és árairól a weboldalon lehet tájékozódni. Van, ami saját konyhával, főzési lehetőséggel felszerelt. A faluban további szálláshelyek, rugalmasan üzemelő kisbolt, előrendelésre működő házias konyha is vannak, továbbá az építkezések befejezése után dézsafürdő, erdei túraútvonalak, "mezítlábas ösvények" is lesznek a nyáron, valamint fenntartható életmódot bemutató oktatóközpont, skanzen-szerű szabadon bejárható néprajzi gyűjtemények, szakmai, népművészeti táborai népszerű turisztikai hellyé teszik, mindemellett nem jellemző a tömegturizmus.

Jelentkezés, fizetés:
Előzetes telefonos egyeztetés kérhető SMS-ben a +36202400301 telefonszámra, és visszahívlak amint tudlak. A telefont munkám miatt sajnos nem tudom mindig felvenni.
Időpontegyeztetés után küldöm az elektronikus számlát, aminek kiegyenlítésével lehet az időpontot lefoglalni.  

  Ár Leírás
Egyéni lovas tanfolyam 70.000 Ft + szállás (opcionális) Napi két egyéni edzés, a lovas tudásszintjéhez igazodva. Kommunikáció fejlesztése, üléskorrekció, lovaglástechnikai ismeretek elméletben és gyakorlatban. Önkorrekciós technikák gyakorlása. Az otthonról hozot kérdések megvitatása, és a jövőbeni munka megbeszélése, koncepció felállítása az önálló fejlődéshez.
Szállás A Lovasudvar és Kakasvári Vendégház szálláshelyeiből tetszés szerint választva. A típusok és árak a szállások menüpont alatt láthatók.

Messziről érkező vendégek a Lovasudvarba beköltözve élvezhetik a lovak közelségét, bekapcsolódhatnak a lótartás mindennapi rutinjaiba, betekintést nyerve annak szépségeibe és nehézségeibe egyaránt. A leg jobb választás az aktív fejlődés és kikapcsolódás céljából. A száláshelyeinken garantált a csend és nyugalom. A faluban kiválóan főznek az Ökológiai Intézetben, aki pedig magának szeretne főzni, a vendégház felszerelt konyhája, vagy a hangulatos szabadtéri csűrterasz rendelkezésére áll. Hűtőszekrény, fagyasztó van. 

tanfolyam

tanfolyam lovas