Ugrás a tartalomra
Korhatár nélküli kislétszámú tanfolyam, kezdőknek is!
Tanfolyam Időtartama
1 hónap
Költség
35000 Ft

Lovas ismeretek alaptanfolyam:
A "Nagyüzemi" lovasiskolák alternatívájaként ajánlom ezt a valódi, minőségi lovastudást nyújtó tanulási módszert, amivel az individuális lovasoktatást a csoportos tanulás közösségi élményével és hatékonyságával egészítjük ki. Helyszínben és időbeosztásban rugalmas, személyre szabott lovastanfolyam! Célja a klasszikus lovas alaptudás magabiztos elsajátítása, tudatos lóhasználat, lókörüli teendők és ápolási ismeretek önálló szinten való alkalmazása, a lovak viselkedésének megértése, egy kis önismeret, betekintés a lovas világ perspektíváiba, és legfontosabb sorban, minden lovas sportnak az alapja, a jó ülés kialakítása. 
A tanfolyam ajánlott:

 • Teljesen kezdőknek, akik eljutottak a felismerésig, hogy őket nagyon vonzza a ló, de nem tudják hogyan vágjanak bele. 
 • Lovasoknak, akiknek fejlesztésre szorul az ülésük, foltozásra a tudásuk, és nem rendelkeznek három jármódban stabil üléssel.
 • Gyakorló lovasoknak, akik klasszikus idomító lovaglást, természeti törvényekre és biomechanikára épülő lovastudást szeretnének szerezni, és váltanának. 
 • Bárkinek, aki magabiztosan, anatómiailag helyesen szeretne ülni a lovon.
 • Ülésproblémásoknak és hátfájós lovak tulajdonosainak. 
 • Kezdődő sportsérüléstől szenvedőknek (lovaglástól fájós térd, fájós derék, stb...)
 • Gyerekeknek
 • Felnőtteknek

A tanfolyam négy résztvevőtől indul, az alaptanfolyam heti egy alkalommal, az intenzív heti kettő alkalommal. Az alkalmak fixek, a helyszínt a résztvevőkhöz igazítjuk. Akár saját lovon, háznál is megoldható, ha a feltételek megfelelőek, nem kell a zsúfolt lovardák létszámát szaporítani. Alkalmatlan időjárás esetén a képzést fedeles lovardában, másik helyszínen biztosítom, ahol minden időjárási körülmények között megtartható az oktatás. 
A tanfolyamokon résztvevő lovasok individuális ülésfejlesztő futószáras oktatásban részesülnek, amit otthon, ló nélkül gyakorolható feladatokkal egészítek ki. Sok-sok elmélet, kérdezz-felelek, és lókörüli gyakorlatok teszik teljessé a tanfolyamot. hogy valóban önálló, teljeskörű, gyakorlatban is használható lovastudást szerezhessenek a lovasok.
A tanfolyam ajánlott időtartama minimum 3 hónap, de a lovasok fejlődése időhatárok közé nem szorítható. A tanfolyam kimeneti szintje nyeregben a magabiztos, értő és érző lovas ülés, valamint földről a biztonságos lóvezetés, kikötés, előkészítés és szerszámozás. Ennek eléréséhez személyenként teljesen eltérő, mennyi időre van szükség. Az autóvezetésben a jogosítvány megszerzése is kinek mennyi időbe tellett... 
Az alaptudás megszerzése a legkevésbé sem verseny, hanem a jövő megalapozása!

A tanfolyam feltételei:

Minimum létszám: 4 fő helyszínenként, egy időpontban ( a lovaglás egyéni oktatás, de az elmélet és a lókörüli ismeretek gyakorlása csoportos)

Helyszín: Bármilyen lovardában, lótartó helyen indulhat a tanfolyam, ha a minimális felételek megfelelőek:

 1. Futószárazásra alkalmas terület
 2. Futószárazásra alkalmas ló
 3. Minimum 1 ló/négy lovas

A résztvevő lovasok igényeihez és lakhelyéhez igazodunk. A feltételek teljesülését a tanfolyam indulása előtt először telefonon átbeszéljük, és ha előzetesen alkalmasnak tűnk a közös munkára, még a tanfolyam megkezdése előtt személyesen is megbizonyosodok róla.

Időtartam: Három hónap, heti egy alkalommal. Lehetőség van heti két, vagy több alkalommal is lovasórát venni, az intenzív tanfolyamba jelentkezve, vagy különórákat véve. 

Jelentkezési feltételek: Egy egyéni, személyes lovasórával összekötött konzultáció a jelentkezővel, ami egy átfogó képet ad a lovasról, ló-lovas párosítás lehetőségeiről. Ezt a személyes és privát alkalmat felelős edzőként nagyon fontosnak tartom, hiszen minden ember (és ló!) személyisége más, és meg kell ismerjük egymást a lehető leghatákonyabb közös munkához, a közös fejlődéshez, és nem utolsó sorban, a biztonságos lovagláshoz. Ez egy kötetlen időtartalmú, privát edzés, ahol a lovon ülés mellett lehetőség nyílik minden kérdés megvitatására, egymás személyiségének megismerésére. A lovas tanfolyam nem futószalagoktatás, hanem közösségi fejlődési lehetőségeket is nyújtó, individuális képzés. :)
Mivel ez egy alapozó tanfolyam, a jelentkezés lovastudást egyáltalán nem igényel, korhatárhoz nem kötött, de vannak ajánlásaim. Célszerű vagy hasonló korcsoport szerint, vagy rokonság, lakhely, szabadidő szerint összeszerveződni. 

Fizetés: A tanfolyamot az kezdheti meg, aki a tanfolyam indulását megelőző hónapban kiegyenlítette a tanfolyam árát. Ezt a jelentkezés után, névre kiállított számla rendezésével, átutalással lehet megtenni. A három hónapot egy összegben előre, vagy havonta előrefizetve lehet részletben fizetni. SZÉP kártya elfogadására is hamarosan lehetőség lesz.