Ugrás a tartalomra
Kakasvári vendégház fotó

Gömörszőlős legmagasabban fekvő, és egyik legnagyobb poráján áll tágas vendégházunk. A tér, a színek, fények, erdőre, legelőre, dombokra eső kilátás, helyi kötődésű alkotók munkái, a háborítatlanság teszik népszerűvé alkotó táborok, társaságok, elvonulni vágyó vendégek számára. A tágas belterek, díszes terasz, elvonulásra alkalmas gyümölcs és diófaligetes kert teret enged az alkotói szabadságnak.
A festői gömöri táj, műemléki környezet, lépten-nyomon alkotó, művész emberek keze nyomáról árulkodó részletek teszik inspirálóvá, izgalmassá a portát, környezetét, de magát a falut is. 
Bárki fordul meg felénk, a dombok izgalmas, görbe vonulatát, a természet emberi kéztől alig háborgatott békéjében kibontakozó mezők színkavalkádját, zsákfalura jellemző csendjét, békés emberek nyugamát mindenki megjegyzi. 

Tudnivalók a házról:
A vendégházban három darab, háromágyas szoba áll a vendégek rendelkezésére. Két szobájához közös, dupla zuhanyzós fürdőszoba, és különálló wc tartozik, míg egy szobája ("bal hátsó") saját, bentről nyíló, fürdőkáddal szerelt fürdőszobás. 
Közösségi tere nagy, táborok, összejövetelek számára ideális.

Konyha: főzési és kültéri sütési lehetőségek:
A magas, tágas közös nappaliból nyílik a szintén nem apró konyha, nagy konyhapulttal, légkeveréses sütős gáztűzhellyel, fagyasztós hűtőszekrénnyel, és a konyhaszekrényekben 10 főre elegendő tányérokkal, poharakkal, evőeszközökkel, valamint főzéshez szükséges edényekkel. 

A Kakasvári portákon többféle szabadtéri sütési és főzési formára van lehetőség. Van több tűzrakóhely, faszenes kerti grillező, tárcsa, bogrács. Ezek egy része a vendégház portáján, más része a többi szomszédos portán van kialakítva, használatukhoz minden esetben előzetes egyeztetés szükséges.
Vendégeink a következő szabadtéri főzési lehetőségeket tudják igénybe venni:

 • Tűzrakás, szalonnasütés: egy talicskányi tüzifával, gyújtóssal, kisfejszével, és nyársakkal. Ára 1500Ft/alkalom.
 • Bográcsozás: egy talicskányi tüzifával, gyújtóssal, kisfejszével. Ára 1500Ft/alkalom.
 • Bográcsozás gázzsámolyon: gázpalackonként 6000Ft/alkalom, fél palack esetén 3000Ft/alkalom. 
 • Faszenes kerti grill: egy csomag faszénnel, grillgyújtóval, 2000Ft/ alkalom.

Étkezési lehetőség a faluban található Ökológiai Intézet konyháján van, amit szívből ajánlunk minden kedves vendégünknek. Elérhetőségük: +3620 407 6875 (Vígh Andrea). Házias, ízletes, helyi mélymulcsos kertművelésből származó alapanyagokra alapoznak a könyhán, étel intolerancia és alternatív étrend igényeket is kiszolgálnak.
Mindenképpen előzetes bejelentkezéshez és egyeztetéshez kötött, a konyha csak megrendelésre vállalja étkek elkészítését!

 

COVID-19 HELYZET A SZÁLLÁSHELYEINKEN:

Tisztelt Vendégeink!

Gömörszőlős egy apró zsákfalu, zárt közösséggel, sok idős lakossal. A kialakult járványhelyzetben sokáig gondolkodtunk, hogyan tudjuk a turisztikai tevékenységeket folytatni, és az időseinkre is vigyázni. 
Szerencsére szálláshelyeinkhez rendkívül nagy porta tartozik, mindez a falu szélén, így lehetőségünk van a lakosságtól, más vendégektől való izolált vendégfogadásra. Folyamatosan figyelve az eseményeket, úgy döntöttünk, hogy vendégházunk május 18.-án nyit újra, módosult foglalási szabályokkal, és rendhagyó házirenddel, amik a következőek:

- Szállóvendégeinknek a Vendégház udvara továbbra is rendelkezésre áll, viszont a csűrök, kiállítások átmenetileg nem látogathatóak, megkérünk minden vendéget, hogy ittlétük alatt csak a szálláson, és annak közvetlen környezetében tartózkodjanak, azt amennyiben lehetséges, csak autóval közelítsék meg, illetve autóval hagyják el. 
- Kérünk minden vendéget, hogy a faluban tett sétát csak fokozott elővigyázatossággal, biztonságos távolságot tartva a helyiektől tegyék.
- A a faluban elhelyezett kiírásokon szereplőt óvintézkedéseket mindenkinek be kell tartania.
- Átutatlásos fizetéssel, és e-számlával tudjuk a személyes érintkezéseket csökkenteni.  

Vendégházun takarítására fokozottan figyelünk vendégeink biztonsága érdekében.

Reméljük, hogy a kialakult helyzetben is, közös érdekeink tiszteletben tartásával sok vendégünk térhet haza szálláshelyeinkről feltöltődve, kipihenve, testben és lélekben is egészségesen!

Köszönjük!
 

 

Kakasvári Vendégház árai 2020.
  Ár Leírás
Szoba 2 főre 10.000 Ft/éj Ágyneművel
Szoba 3 főre 12.500 Ft/éj Ágyneművel
Teljes ház bérlése 40.000 Ft/nap Ágyneművel, 10 főig
Pótágy 2.500 Ft/éj Ágyneművel
Plusz vendégek napközben 1000 Ft/nap Hozzájárulás a nem ittalvó, de a napot itt töltő vendégek részére
Kutya, macska 2000 Ft/nap Csak előzetes megbeszélés alapján hozható kisállat, a hálószobába nem vihető be.
Mosógép használat 500 Ft/mosás Környezetbarát, lebomló mosószerek használatával

 

nappali kettő

 

szobabelső

nappali
 

A Kakasvári Vendégház tudnivalói: 

Kutya, kisállat előzetes megbeszélés után a házba a hálószobák kivételével behozható.
Kisállat napidíja: 2000Ft/ nap

Fűtésszezonban kis vendéglétszám esetén csak a szobákat áll módunkban komfortosan felfűteni, a közösségi tér teljes fűtése (belmagassága és mérete miatt) csak teljes ház bérlése esetén kerül komfortos fűtésre. Más esetben nem garantáljuk, hogy a konyha és a közösségi tér hőmérséklete eléri a 20 fokot. (Természetesen az egész ház temperált, de egy vastagabb pulóver, vagy a házhoz tartozó puha plédek használatával lesz teljes a melegérzet, erre készüjenek a hidegebb időben érkező vendégeink)

IFA: 150Ft/fő/nap, melyet a szállásdíj/napidíj már tartalmaz.

Az árak bruttó árak.

Igény esetén a házhoz tartozó mosógép használható, 500Ft/mosási díj fejében.
A vendégházban törekedünk a környezettudatosságra, így szállásainkat biológiai úton lebomló tisztítószerekkel takarítjuk, a hulladékot szellektíven gyűjtjük.

A szálláshelyet 14.00 órától lehet elfoglalni, és másnap délelőtt 10 óráig kell elhagyni

A szálláshely kulcsosházként működik, a szállásadó nem tartózkodik a szálláshelyen. Kérdés és probléma esetén a háziak telefonon érhetőek el. 
Érkezéskor szintén a megadott telefonszámot szíveskedjenek felhívni.

Szállásdíjat átutalással tudják rendezni, de természetesen készpénzzel is van lehetőség fizetni, ebben az esetben viszont kérjük, szándékukat előre jelezzék!

Foglalás és árajánlatkérés a kakasvar@gmail.com címre küldött mailben lehetséges. 

A visszaigazolás után a következő adatokat szükséges elküldeni az előlegszámlához, amin a foglaló összege szerepel. A foglaló megérkeztével válik a foglalás érvényessé.

Az átutaláshoz szükséges adatok az előlegszámlán fognak szerepelni. Közleménybe kérjük csak a számla sorszámát másolják be! (E-KAKAS kezdetű kód a számlán)
 

Számlázáshoz szükséges adatok:

 1. Foglalás dátuma (mettől meddig) 
 2. Hány fő
 3. Foglaló neve
 4. Postai címe
 5. Adószám, vagy adóazonosító jel
 6. Telefonos elérhetősége
 7. E-mail cím

 
A foglalás a visszaigazoló levélben megküldött számlaszámra történő foglaló megérkeztével válik érvényessé. A foglaló a teljes szállásdíj összegének az 50%-a, mely a vendég részéről történő lemondás esetén nem kerül visszautalásra, kivéve a Vis maior helyzeteket.