Ugrás a tartalomra
padlás-lak

Kedves 2021. évi Vendégeink!

Jelenleg az összes szálláslehetőségünk (Kakasvári Vendégház, Füstös ház, Padlás-lak) átalakítás és felújítás alatt áll. A járványhelyzet és munkálatok miatt foglalásokat jelenleg nem tudunk felvenni. 

VÁRHATÓ NYITÁS: 2021. JÚLIUS

Felhívjuk kedves régi vendégeink figyelmét, hogy a Kakasvári Vendégház a jövőben már csak egyben lesz foglalható. Emellett egy új vendégházzal, a teljesen felújított és modernizált 200 éves Füstös házzal bővítjük szálláslehetőségeinket. 
Aki csak szobát szeretne a későbbiekben foglalni, vagy kisebb létszámmal érkezne, további szálláslehetőségeink az oldalon megtekinthetőek, továbbá az Ökológiai Intézet szállásai szobánként is elérhetőek. Reméljük a jövőben is minden Gömörszőlősre érkező vendég megtalálja a számára ideális pihenési lehetőséget!

A PADLÁS-LAKRÓL:

A Kakasvári Vendégházak mellett, közvetlenül a kis mellékutcáról nyíló lépcsőről megközelíthető matracos kuckó, BAKANCSOS HOSTEL. A mostani szálláshelyet egykor építő család míves-díszes, téglarakásos magtár épülete volt eredetileg. Ma az alsó szint családi galéria, festőműhely, a padlás pedig lambériával és padlószőnyeggel burkolt matracos hálótér.  

Jelenleg komfort nélküli, ám a falu legízesebb helyi forrásvizét kínáló kék nyomóskútja közvetlenül mellette van, zuhanyzási lehetőséget pedig a szomszéd épületben tudunk nyújtani.

Kapacitása a lerakott matracok számától függően rugalmasan változtatható, 4 főig kényelmes, de volt már példa fél osztálynyi "bekuckózásra" is. 

A vendégek közös hálótérben, szabadon variálható matracokon tudnak pihenni. A szálláslehetőség hálózsákos túrázóknak van fenntartva, de igény esetén ágyneműt felár ellenében tudunk adni.

Amit a Kakasvári Vendégházakról, és Gömörszőlős turisztikájáról érdemes tudni

 • Erdők, mezők, dombok, természet: Benne élünk, körülvesz és befogad. Vigyázunk rá. A Kakasvár mindemellett a falu peremén, annak is legmagasabb portáján fekszik, csodás panorámával, lovak legelőjének szomszédságában, erdőközelben. Kirándulni bármikor, bármerre érdemes elindulni innen. A gömöri dombok változatosan kanyarognak, országosan egyedi arculatot festve. Minden dombtetőről egy másik kis világ, újabb perspektíva tárul elénk, mindez vadregényes, sok helyen érintetlen természeti látképpel. A növény és állatfajok diverzitása kiemelkedő, őzekkel, szarvasokkal, védett orchideákkal nagy számban találkozhatunk barangolásunk során. 
 • Nyugalom, béke, harmónia: Gömörszőlős apró zsákfalucska, így alig járnak autók az utakon. Igazi, elvonulásra alkalmas hely, hagyományos építészeti értékekkel, beszélgetésre, elmélyülésre, alkotásra ideális zugokkal, árnyas parkokkal. Festő, alkotótáboroknak kifogyhatatlan téma és inspirációs lehetőség.
 • Kakasvár mint rendezvénytér: A Kakasvári Vendégház továbbra is a legkiesőbb épülete településünknek, így falura gyakorolt zajszennyezése minimális, ez a legzavartalanabb és legönállóbb szálláslehetőség Gömörszőlősön. 6-13 fős társaságoknak ez az ideális szálláslehetőség a faluban. Nagyobb létszám esetén lehetőség van a Gömöri Lovasudvar területeivel, közösségi csűrjeivel kiegészíteni a teret, így egy nagy szabadtéri rendezvényhelyszínt lehet kialakítani, ami táboroknak, 100 fős rendezvényeknek is hangulatos alternatíva lehet.
 • Múzeumok, programok, élő néprajz: Bár a falu apró, mégis igen sok érdekesség megfér benne. Több múzeumépülettel, kiállítással, alkotótérrel is rendelkezik, melyek mindegyike helyi kötődésű, helytörténeti és néprajzi kiállítás, avagy épp gömöri ihletésű képzőművészeti alkotások galériája. Közös jellemzőjük, hogy mind szabadon bejárható a vendégek, túrázók, látogatók számára, hiszen büszkék vagyunk sokszínűségünkre és értékeinkre. Élő néprajzi idegenvezetéssel, Falusétával érdemes sorba megtekinteni a kiállításokat, ahol a tárgyak, épületek, falu és lakóinak érdekes és izgalmas történetei is kiderülnek.
 • Nyitottság, szabasdág, biztonság: Mint ahogy a legtöbb bemutatótér és múzeum, a falu kapui is nyitva állnak, kiemelkedő a közbiztonság. Bajmegelőző kamerák azért vannak, rossz tapasztalatok és felelőtlenség távoltartására.
 • Lovak, lovaglás, lovasbarát település: Egyéni lovasprogramokra lehet jelentkezni a Gömöri Lovasudvarban, közvetlenül a Kakasvári Vendégház szomszédságában. Csak előre megbeszélt és lefoglalt időpontban tudunk rendelkezésre állni, más időpontban a Lovasudvar nem látogatható! Az itt zajló szakmai munkát és a lovak pihenését köszönjük, hogy tiszteletben tartják. 
  A Lovasudvar elkötelezett a minőségi, magas szintű lovasoktatás és lókiképzés mellett, így lovak bérlése, turisztikai célú terep és iskolalovagoltatás nálunk nincs! Van viszont egyéni oktatás, személyre szabott lovas élményprogram gyerekeknek és felnőtteknek is, ezekről a meseudvar.hu/lovaglas oldalunkon lehet tájékozódni. További érdekességképpen Gömörszőlősön sok lótartó él, akik háznál, vagy közös ménesben tartják hátaslovaikat, így könnyen bele lehet futni lovasokba mind a falun belül, mind a dombokat, határt járva. Igazi kis lovas közösséget alkotunk.
 • Ökológiai személet, fenntarthatóság, mélymulcsos kertművelés és képzések: A faluban mártöbb, mint 30. éve tevékenykedik az Ökológiai Intézet, a fenntarthatóbb életmód alternatíváit bemutató és népszerűsítő oktatóközpontjában számos programlehetőség keretében lehet tanulni. Gyulai Iván mélymulcsos kertművelésének képzései is a faluban zajlanak, érdemes tájékozódni a módszerről, a kapcsolódó programokról: https://www.ecolinst.hu/
 • Táborok, rendezvények, esküvő, rendezvénytér és terem: Gömörszőlősön a turisztika közös szívügye minden szállásadónak és érintettnek, olajozottan együttműködve, akár 80 fős szálláskapacitással, akár nagyobb rendezvényeknek, táboroknak, esküvőknek is méltó, egyedi helyet tudunk adni. 
 • konyha és étterem kiváló, viszont előzetes megrendelésekre tudnak csak főzni, állandó nyitvatartás nélkül. Vígh Andrea, az Ökológiai Intézet konyháján mestere a kreatív, fenntartható és organikus konyhának, helyi alapanyagok felhasználásával, bármilyen igénynek megfelelően süt és főz. Hidegtálak, torták, glutén és laktózmentes étkek is rendelhetők. érdeklődni: rea.vigh@gmail.com Szívből ajánljuk!
 • Rendezényterem, közösségi tér: Két épület is lehetőséget kínál a nagyobb társaságok befogadására. Az Ökológiai Intézet rendezvényterme (60 fős, tömegkályhával, projektorral, teakonyhával, járólappos burkolással), valamint a 2020.-ban átadott új közösségi épület, a Szíves-fogadó is bérelhető (80 fő, padlófűtéssel, tömör tölgyfaparkettával és nyitott gerendás szerkezettel, teakonyhával). Utóbbi tánctáborokjógatáborok igényeinek figyelembevételével került tervezésre.
 • Bolt, vásárlás, helyi termékek az asztalra: 2021.-től újra nyit a teljesen megújult, és étkezőterasszal kibővített helyi termékes vegyesbolt, fiatalos lendülettel, helyi kistermelői termékekkel, Szuhafői termelői friss sajttal és tejtermékekkel, és számos helyi, vagy környékbeli termékel. 
 • Számos helyi programlehetőség: erdőfürdő, jóga, egyéni lovasoktatás, gyógynövénygyűjtő túra, határjárás, néprajzi idegenvezetéses "faluséta", kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak.
 • Eljutás, közlekedés, Telekocsis lehetőség: Oszkár-Telekocsi fuvarszolgáltatás keretében Budapest-Gömörszőlős járat indul szinte minden nap, vagy egyéni megbeszélés alapján rugalmas fuvarlehetőséggel, közvetlenüla Kakasvári Vendégház szomszédságából. Kéktúrás transzportok, reptéri transzfer, tömegközlekedéshez való kijutás ügyében érdeklődni a SilvaniaTrans elérhetőségein lehet. 

Reméljük, hamarosan találkozhatunk!

 

Padlás-Lak tervezett árai 2021.

(csak tájékoztató jellegűek, a felújítások befejeztéig, és a szállásfoglalások megnyitásáig a változtatás jogát fenntartjuk! Bruttó, IFA-t magában foglaló árak)

  Ár Leírás
Hálózsákkal rendelkező túrázóknak 2.500 Ft/fő/éj Matracos szállás, komfort nélkül, zuhanyzási lehetőséggel
Ágyneművel 3.000 Ft/fő/éj  Matracos szállás ágyneművel, komfort nélkül, zuhanyzási lehetőséggel