Ugrás a tartalomra
futószáras lovasoktatás, intenzív ülésjavítás
Tanfolyam Időtartama
30 perc
Költség
8000 Ft

A legtöbb lovaglási probléma a lovas ülésének hiányosságaiból ered. A lovaglásban a segítségadások feltétele a helyes, egyensúlyban lévő, független ülés. Ennek kialakítása a lovasoktatások bázisfeladata. Addig, míg a lovas képtelen saját testének uralására, egyensúlyi helyzetének mindhárom jármódban való megtartására, vagyis míg nem képes elengedetten együtt mozogni a lóval, addig fizikailag képtelen ülésén keresztül kommunikálni, segítségeket adni, ami mindkét fél számára a méltányos és helyes lovaglás bázisköve. Ennek kialakítására rendkívül nagy hangsúlyt fektetek.
Az ülés iskolázására, javítására, rossz beidegződések átformálására legegyszerűbben futószáron kezdhetünk neki, hiszen itt a ló irányítása nem vonja el a tanuló lovas figyelmét.
Kezdő lovasoknál ülés kialakítása, haladóknál az ülés rendszeres korrigálása, erősítés, nyújtás, míg lovaglási problémákkal küzdő lovasoknál a rossz reflexek, helytelen beidegződések "újraírása" elengedhetetlen része a fejlődésnek. 
 

Egyéni futószáras foglalkozás időtartama körülbelül egy óra, ami átlag félórányi intenzív gyakorlatot, és elméletet tartalmaz, de ez erősen függ a lovas aktuális fizikai kondíciójától. 

Helyszín:

  • Kiszállással, a Te lovad tartási helyén. 
  • Nálam, megfelelő időjárási körülmények esetén.
  • Lovardában, bérelt iskolalovon

Jelentkezés, fizetés:
Előzetes telefonos egyeztetés kérhető SMS-ben a +36202400301 telefonszámra, és visszahívlak amint tudlak.