Ugrás a tartalomra
lovas tanfolyam gömörszőlős
Tanfolyam Időtartama
5 nap
Költség
60000-120000 Ft

 A legjobb fejlődési lehetőség vidékre elvonulva, otthoni és munkahelyi terheket és gondolatokat letéve, csak a lovakra, önmagunkra, és a megoldásokra fókuszálva. Mindezt elősegíti egy apró és gyönyörű zsákfalu, Gömörszőlős nyugalma, a páratlan gömöri dombok hullámzása, a lovak folyamatos közelsége, a Lovasudvar nyugodt légköre. Nálunk nincsen tömeges lovasoktatás, bértartók, párhuzamosan dirigáló edzők. Kifejezetten az egyéni, stresszmentes fejlődésre, feltöltődésre, lovakra és lovasokra fókuszálunk.
A Lovasudvar saját szálláshelyekkel rendelkezik, több hektáros ligetes magánterületen. A legelőről szabadon bejáró lovakkal és egyéb háziállatokkal majdnemhogy együtt élve, a mindennapos lótartási teendőkbe, kiképzési munkába és edzésekbe is bepillantást nyerhet a vendég. A lótartás egy életmód, és mintahogy a lovaglás sem merül ki a nyeregben töltött percekben, így a hét alatt a foglalkozásokon kívül egyéb lehetőségek is lesznek közelebbről megismerkedni a lovakkal, lovas életmóddal. 

Kinek ajánlott?

  • Bárkinek, a legjobb szívvel, aki szereti a lovakat!
  • Aki eltökélte magát a lovastudása fejlesztése mellett
  • Aki "nagyüzemi lovasoktatásban" tanult, és úgy érzi, pótolni szeretné hiányosságait
  • Elvonulásra vágyóknak

A képzést képzett lovaimon, vagy saját lovadon is elvégezheted!

Milyen időtartamú?
A képzés alapesetben öt munkanapos, napi egy vagy két egyéni edzéssel, de igény esetén megbeszélhető hétvégi időpont, rövidebb vagy hosszabb időtartam, kevesebb edzésszám is.

Mi tartozik a lovas foglalkozásokba?
Minden esetben egyéni edzések. A foglalkozások a lovas igényéhez és tudásszintjéhez igazodnak. Kezdők esetében az alap lovas kommunikáció, körkarámos játékok, lovakkal való általános bánásmód és irányelvek (vezetés, szerszámozás, kikötés stb.), futószáras üléskialakítás. Haladóbb lovasoknak üléskorrekciók, elsődleges és másodlagos segítségek tisztázása, alap lovardai feladatoktól a klasszikus lókiképzés, biomechanikai ismeretekig. Terepképes lovasokkal a dombok közt, szabadban is lehetőség van fejlődni. Magyarország egyik legszebb, szabadon lovagolható régiójában vagyunk, és ezt szeretjük kihasználni! :)

Milyen életkorban ajánlott?
Korhatárhoz nem kötött! Lovastábor helyett, nagyobb gyerekek számára is ajánlom, de kisebb gyerekekkel is lehet jönni, családi/felnőtt kísérettel. A lószeretet, lovas foglalkozások által szerzett öröm, a fejlődési vágy nem életkorhoz kötött, és sosincs késő elkezdeni!

Traumás lovasoknak
Lovaglástechnikai problémák, rossz tapasztalatok, esetleges lovas traumák leküzdésére is jó megoldás. Türelemmel, személyes odafigyeléssel, megértéssel, és ami az elveszett bizalom helyreálltásában legfontosabb: megfelelő, képzett és nyugodt lóval jelentős javulások érhetők el. Ez nem lovas terápia, de a személyes odafigyelést, bizalmat ébresztő lóval való kapcsolatfelvételt nevezhetjük terápiás hatásúnak. 

Szállás, étkezés, egyéb tudnivalók:
A Lovasudvar saját szálláshelyekkel rendelkezik, ezek típusairól és árairól a weboldalon lehet tájékozódni a "szállások" fül alatt. Van, ami saját konyhával, főzési lehetőséggel felszerelt. Saját szálláshelyeinken, rugalmas időpontegyeztetés esetén jelentős kedvezményeket tudunk biztosítani az egyedül érkezőknek, családdal érkezőknek pedig -20% kedvezményt adunk a szállásdíjból.

A falu számos lehetőséget rejt a vendégeknek. Önálló időeltöltésre helyi túraútvonalak, mezítlábas ösvény, szakkörnyvtárak, fenntartható életmódot bemutató ismeretterjesztő anyagok, valamint a szabadon látogatható múzeumok, galériák, néprajzi gyűjtemények állnak a vendégek rendelkezésére. A faluban van egy izgalmas gasztonómiai meglepetéseket tartogató termékbolt és kávézó (lovas tulajdonossal), van helyi természetgyógyász-fitoterapeuta (szintén lovas ember), meg lehet ismerkedni az erdőfürdőzéssel, a mélymulcsos kertműveléssel (a lovasudvarban is, így a lovak trágyája helyben felhasználásra kerül), és van jópár kézműves lehetőség is.

Meleg étkezést, teljes ellátást Vígh Andrea konyháján lehet helyben, vagy a szállásokon elfogyasztani, a kiváló étkekre az igényt előre kell egyeztetni (érzékenységgel rendelkezőknek, vegáknak is! kontakt: rea.vigh@gmail.com)

Egy csésze finom kávéra, izgalmass designer szörpökre, és egy pár jó szóra a közeli kávézót (Gömöri Termékbolt) ajánljuk.

Jelentkezés, fizetés:
Előzetes telefonos egyeztetés kérhető SMS-ben a +36202400301 telefonszámra, és visszahívlak amint tudlak. A telefont munkám miatt sajnos nem tudom mindig felvenni.
Időpontegyeztetés után küldöm az elektronikus számlát, aminek kiegyenlítésével lehet az időpontot lefoglalni.  

  Ár Leírás
Egyéni lovas tanfolyam
(heti lovas vendég)
60.000Ft /5 nap + szállás (opcionális)

Napi egy lovas foglalkozás, a lovas tudásszintjéhez igazodva, több szabadidő, kevesebb izomláz.

Kommunikáció fejlesztése, üléskorrekció, lovaglástechnikai ismeretek elméletben és gyakorlatban. Önkorrekciós technikák gyakorlása. Az otthonról hozot kérdések megvitatása, és a jövőbeni munka megbeszélése, koncepció felállítása az önálló fejlődéshez. A foglalkozások szükség szerint lehetnek nyeregben, földről, terepen, vagy elméleti előadás, konzultáció formájában.

Intenzív egyéni lovas tanfolyam
(heti lovas vendég)

120.000 Ft /5 nap + szállás (opcionális)

Napi két foglalkozás, a lovas tudásszintjéhez igazodva.

Kommunikáció fejlesztése, üléskorrekció, lovaglástechnikai ismeretek elméletben és gyakorlatban. Önkorrekciós technikák gyakorlása. Az otthonról hozot kérdések megvitatása, és a jövőbeni munka megbeszélése, koncepció felállítása az önálló fejlődéshez. A foglalkozások szükség szerint lehetnek nyeregben, földről, terepen, vagy elméleti előadás, konzultáció formájában.

Szállás

Saját szálláshelyekkel rendelkezünk, a Lovasudvar és Kakasvári Porták szálláshelyei ízlés, igény szerint választahtók.

Ha a családot is hozod, 20% kedvezményt kaptok szállásainkon!

Messziről érkező vendégek a Lovasudvarba beköltözve élvezhetik a lovak közelségét, bekapcsolódhatnak a lótartás mindennapi rutinjaiba, betekintést nyerve annak szépségeibe és nehézségeibe egyaránt. A legjobb választás az aktív fejlődés és kikapcsolódás céljából.

A száláshelyeink frissen felújítottak, szomszédmentesek, garantált a csend és nyugalom. A faluban kiválóan főznek az Ökológiai Intézetben, aki pedig magának szeretne főzni, a Kakasvári Vendégházat választva felszerelt konyha, vagy nyáron a hangulatos szabadtéri csűrterasz rendelkezésére áll. 

tanfolyam

tanfolyam lovas