Ugrás a tartalomra
gyereklovaglás
Tanfolyam Időtartama
15 perc
Költség
3000 Ft

Rövid lovasoktatás, ismerkedés a lóval biztonságos, nyugodt környezetben, játékos formában, gyerekeknek és egészen apró lovasoknak. Az első benyomások, az első lóraülés, vagy az első kapcsolatfelvétel a szeretett állattal hosszútávon meghatározó élmények maradnak. Az elmúlt hét évben számtalan kisgyereknek és lovasnak volt szerencsém saját képzésű és nevelésű lovaim hátán ezt az élményt megadni, akik nagy rutinnal és türelemmel, fegyelemmel rendelkeznek ahhoz, hogy a bizalom ló és lovas közt kialakuljon. 

Kinek ajánlott?

- Pici gyerkekeknek, akiknek már nagy élmény a lovon ülés, ló közelsége, de még türelmük, koncentrálóképességük is korlátozott. Általában 10 perc, negyed óra után fejben elfáradnak, elkalandoznak. Nekik az apró feladatok is néha hatalmas kihívást jelentenek, amiket játékos formában sokkal könnyebben oldanak meg. 
- Akik most szeretnének ismerkedni a lovaglással, ló mozgásával, bármilyen korosztályban

Milyen idős kortól ajánlott a lovon ülés?
Egészen pici kortól, két, kétésfél évesen már el lehet kezdeni a foglalkozásokat, de itt még semmiképp nem beszélhetünk lovasoktatásról! Csupán a lóközelség, egy-két apró gesztus, pár fontos szabály, és a ló mozgásához, méreteihez való szoktatás, amit ennyire fiatalon el lehet kezdeni. Ez lépésmunkát, tornázást, beszélgetést, figyelmet, és sok-sok játékot jelent, néha egy pici, pár ütemnyi ügetéssel fűszerezve. A korai alapozás előnyei később visszaköszönnek, sokkal magabiztosabb, lazább ülésű lovasokká válhatnak a gyerekek, hiszen nekik már természetes és megszokott, ami az idősebbeknek még új ismeret.

gyerekek