Ugrás a tartalomra
Lovas kezdőtanfolyam a biztos alapokért
Tanfolyam Időtartama
1 hónap
Költség
48000 Ft

Zöldlovas tanfolyamokról általánosan:

A "nagyüzemi" lovasiskolák alternatívájaként kelt életre a Zöldlovas Iskolarendszer, ami az alapoktól kezdve, tudatosan és egyénre szabottan kalauzol a lovas tudás megszerzésének útján. A rendszerbe csatlakozni alapozó tanfolyamon, vagy egyéni heti kurzuson való részvétellel lehet.

A Zöldlovas Iskolarendszert jánlott mindazoknak, 

 • Akiket vonz a tereplovaglás, természet felfedezése lóháton. A Zöldlovasok magabiztosan közlekednek lóval terepen, akár extrém körülmények közt is. 
 • Szeretnének saját lovat vásárolni, lovat tartani akár otthon, akár lovardában. A lovunk lehet társállatunk, munkatársunk, sporttársunk. Minden alapinformációt átadunk, ami a lótartók életéhez szükséges. Számunkra ez a legszebb életmód. Gyerekek esetében ez lehet távlati cél, az elméleti lehetőségét segítünk megteremteni.
 • Egyszerű Lószerelmeseknek. Ezt nem kell magyarázni... Szeretjük őket, és ennyi elég is ahhoz, hogy belevágjunk. A többi majd kialakul. Ehhez nyújtunk segítséget, hogy biztonságosan, tudatosan, felkészülten tudjunk bánni a lovakkal, legyen szó akár ápolásról, vezetésről, kikötésről, stb.
 • Akik már lovagolnak, de úgy érzik, elakadtak. Az újraalapozás tisztáz minden kérdést, helyére teszi az eddig megszerzett tudást, korrigálja a rosszul berögzült rutint. Talán ez a legnehezebb.
 • És akik a későbbiekben nem szeretnének újraalapozni... A Zöldlovas Tanfolyamok alapképzése univerzális, mivel az idomító alapülés kialakítása a lovas foglalkozások fő célja. Érezni és érteni a ló mozgását. Erre épül későbbiekben a díjlovaglás, ugrómunka, Working Equitation, akadémista szemlélet, és lényegében az összes többi lovas ágazat, legyen az versenysport, vagy igényes szabadidőlovaglás. 

A lovasok egyénileg teljesíthető tudáspróbákon keresztül érhetik el azokat a mérföldköveket, amelyek fejlődésüket jelzik, és egyértelművé teszik, mikortól válik a tanuló lovas alkalmassá egy-egy következő szint megkezdésére (pl.: önálló lovaglás, tereplovaglás, ugrómunka, stb.)

Az alapozó tanfolyamról:

Alapozó tanfolyam, tehát ALAPOSAN fogunk mindent megtanítani, amire a későbbiekben építkezni lehet majd.

Az individuális lovasoktatást a csoportos tanulás közösségi élményével és hatékonyságával egészítjük ki. A tanfolyamok négy fős csoportokban indulnak, három hónapon át, heti egy alkalommal jön össze a kis csapat a kiválasztott helyszínen.
Az ülésfejlesztő lovas foglalkozásokat futószáron, kifejezetten erre a célra kialakított speciális nyergekben tartjuk, egyénileg.
Az elméleti és gyakorlati foglalkozások csoportban történnek. 
Egy alkalom kettő óra hosszúságú, és csak a tanfolyam résztvevői vannak jelen, kísérők, szülők nélkül. 

A tanfolyam ajánlott:

 • Teljesen kezdőknek, akik eljutottak a felismerésig, hogy őket nagyon vonzza a ló, de nem tudják hogyan vágjanak bele. 
 • Lovasoknak, akiknek fejlesztésre szorul az ülésük, foltozásra a tudásuk, és nem rendelkeznek három jármódban stabil üléssel.
 • Gyakorló lovasoknak, akik klasszikus idomító lovaglást, természeti törvényekre és biomechanikára épülő lovastudást szeretnének szerezni, és váltanának. 
 • Bárkinek, aki magabiztosan, anatómiailag helyesen szeretne ülni a lovon.
 • Ülésproblémásoknak és hátfájós lovak tulajdonosainak. 
 • Kezdődő sportsérüléstől szenvedőknek (lovaglástól fájós térd, fájós derék, stb...)
 • Gyerekeknek, körülbelül 10 éves kortól. 10 éves kor alattiaknak a gyerek tanfolyamot ajánljuk, ami a kicsik igényeire van szabva.
 • Felnőtteknek, bármilyen korosztályból. A lovak alaposan felkészítettek, képzettek, a kezdeti félelem hamar feloldódik a hátukon. 

 

AKTUÁLIS TANFOLYAMOK:

Júniustól három hónapos tanfolyamok indulnak Lóczpusztán, a Carpathia Equus lovardában.

Minden héten szerdán van az oktatás.
Alkalmanként 2 óra a foglalkozás ideje, amiből fél óra a lovon töltött idő, emellett gyakorlati és elméleti oktatásban részesülnek a résztvevők.

A helyszín fedeles lovaspályával felszerelt, így minden időjárási körülménynek megfelelő.
Saját lóval is lehet jelentkezni, a lovarda kiváló lehetőséget biztosít bértartásra, hatalmas legelőkkel, önitatós karám- és istállórendszerrel.
 

Helyszín:
Szlovákia, Locz-Carpathia Equus
Kövecses és Naprágy között található.
https://maps.app.goo.gl/eRn39hVvun9PKpsT7
 

További, más helyszínen induló tanfolyam feltételei:

Minimum létszám: 4 fő helyszínenként, egy időpontban ( a lovaglás egyéni oktatás, de az elmélet és a lókörüli ismeretek gyakorlása csoportos)

Helyszín: Bármilyen lovardában, lótartó helyen indulhat a tanfolyam, ha a minimális felételek megfelelőek:

 1. Futószárazásra alkalmas terület
 2. Futószárazásra alkalmas ló
 3. Minimum 1 ló/négy lovas

Fedeles lovarda előny, de nem alapszükséglet, amennyiben a résztvevők a kedvezőtlen időjáráskor vállalják az utazást fedeles lovardával rendelkező helyszínre.
Ez jelenleg a következő: Szlovákia, Locz-Carpathia Equus
Kövecses és Naprágy között található lovarda.
https://maps.app.goo.gl/eRn39hVvun9PKpsT7