Ugrás a tartalomra
Kakasvári vendégház fotó

Szeretettel várjuk régi, és új vendégeinket megújult vendégházainkban, a Kakasvári Portákon!

A Kakasvári Vendégházban az átalakításokkal közösségeknek, táboroknak, családi összejöveteleknek, baráti társaságoknak szeretnénk kedvezni, a vendégházunk egyedülálló karakterét, hatalmas közösségi terét és teraszát kihasználva és kiemelve. A vendégház megtervezésekor kifejezetten gondoltunk a Home office/ Zöldiroda lehetőségekre, az alkotótáborokra, kisállattartókra. Reméljük, örömüket lelik a számtalan praktikus, egyedi, hangulatos megoldásban és részletben, amibe energiát nem kímélve, a hely szellemiségét felfedve, többet hoztunk létre egyszerű szálláshelynél. Közösségek számára többgenerációs életteret, alkotóknak alkotóteret, a szellemnek inspirációt, a léleknek nyugalmat, a stresszes életnek pedig élhető alternatívát.

Kakasvári Vendégház Gömörszőlős

A vendégház közel 140 négyzetméter belső térrel, plusz 35 négyzetméter fedett terasszal rendelkezik.
A ház középpontjában a hatalmas belmagassággal rendelkező nappali áll, egybefüggően a konyhával. Ide nyílik a három hálószoba ajtaja, valamint kettő különálló fürdőszobablokk, amiből további wc helységek, zuhanyzók nyílnak, így még nagy társaság mellett is garantálttá tettük a mosdóhasználatot. 

Vendégházunkban teljesen új a központi fűtésrendszer, a villamoshálózat, az összes burkolat, új, modern konyát kapott, és három különálló vizesblokkrendszerre bővítettük az eddigi kettő fürdőszobát, így párhuzamosan használható három ajtó mögött a wc, két ajtó mögött a zuhanyzó, függetlenül a kézmosási lehetőségtől. 

Családok, gyerekek esetében egyedi igényeknek megfelelően, előre kérhető a 4 fős elhelyezés, egy éjjelre lerakható pótággyal kiegészítve.

 

Férőhelyek a Kakasvári Vendégházban

Szobák

Férőhely

Mosdó

 

 

Bal első

(18nm)

3 felnőtt, különálló ágyakon

Nappaliból nyíló két mosdóhelység közül a baloldali, amiből külön ajtó mögül nyílik mind a wc, mind a zuhanyzó, esőztető zuhany felszereltség.

 

 

Bal hátsó

(18+9nm)

2 felnőtt, franciaágy (160x200cm)

Szobából nyíló, nagyon tágas, fürdőkád, wc, mosdó.

 

 

Jobboldali szoba

(18nm)

2 felnőtt + 2 gyermek, két ágy + kihúzható kanapé (gyerekeknek)

Nappaliból nyíló két mosdóhelység közül a jobboldali, amiből külön ajtó mögül nyílik mind a wc, mind a zuhanyzó. Tágas mosdótér, thermosztátos zuhany felszereltség. 

 

 

Nappali

(34nm)

1 felnőtt vagy 2 gyerek elhelyezésére alkalmas kihúzható bonellrugós kanapé, ággyá alakítás során a rá való fekvőbetét matracra lehet ágyazni. Ágynemű és fekvőbetét a kanapé ágyneműtartójában.

Közös használat a nappaliból nyiló mosdóhelységek egyikével, megbeszélés szerint.

 

 

Kemencés ház

(különálló parasztház az udvaron, csak nyári időszakban)

4 felnőtt, egy duplaágy, és két önálló ágy elrendezéssel a kemencés nagyszobában. A Kakasvári Vendégház telkén álló különálló tornácos parasztház. Komfort nélküli tornácos parasztház, eredeti hangulatával és állapotában. Közös mosdóhasználat a Kakasvári Vendégházzal, megbeszélés szerint.     

Minden szoba kertre néző, csodálatos kilátással, lovak, vadak által lakott legelők mellett, 100m-re az erdőtől, ami az Aggteleki Nemzeti Parkban is folytatólagos egybefüggő erdőség része.
 

A konyha 20 nm alapterületű, IKEA rendszerű, felszerelt, gépesített: légkeveréses sütő a magasszekrényben, négyzónás AEG gázfőzőlap nagyteljesítményű wok égővel, fölötte páraelszívóval, hűtőszekrény feső fagyasztással, mosogatógép, botmixer, teljes teríték és étkészlet borospoharakkal. A vendégház nagykapacitású, 10kg-os AEG gőzölős mosógéppel rendelkezik, külön mosókonyhában, ennek használati igényét kérjük jelezni.
Nagyobb társaságok igénye esetén az étkészlet és a teríték nagymértékben, megbeszélés szerint bővíthető. 
 

Amit a Kakasvári Vendégházakról, és Gömörszőlős turisztikájáról érdemes tudni

 • Kakasvári Vendégház, mint rendezvényhelyszín: A vendégház és a Kakasvári Porták területe összességében akár 100 fős rendezvények, táborok befogadására is alkalmas lehet. 
 • Erdők, mezők, dombok, természet: Benne élünk, körülvesz és befogad. Vigyázunk rá. A Kakasvár mindemellett a falu peremén, annak is legmagasabb portáján fekszik, csodás panorámával, lovak legelőjének szomszédságában, erdőközelben. Kirándulni bármikor, bármerre érdemes elindulni innen. A gömöri dombok változatosan kanyarognak, országosan egyedi arculatot festve. Minden dombtetőről egy másik kis világ, újabb perspektíva tárul elénk, mindez vadregényes, sok helyen érintetlen természeti látképpel. A növény és állatfajok diverzitása kiemelkedő, őzekkel, szarvasokkal, védett orchideákkal nagy számban találkozhatunk barangolásunk során. 
 • Nyugalom, béke, harmónia: Gömörszőlős apró zsákfalucska, így alig járnak autók az utakon. Igazi, elvonulásra alkalmas hely, hagyományos építészeti értékekkel, beszélgetésre, elmélyülésre, alkotásra ideális zugokkal, árnyas parkokkal. Festő, alkotótáboroknak kifogyhatatlan téma és inspirációs lehetőség.
 • Múzeumok, programok, élő néprajz: Bár a falu apró, mégis igen sok érdekesség megfér benne. Több múzeumépülettel, kiállítással, alkotótérrel is rendelkezik, melyek mindegyike helyi kötődésű, helytörténeti és néprajzi kiállítás, avagy épp gömöri ihletésű képzőművészeti alkotások galériája. Közös jellemzőjük, hogy mind szabadon bejárható a vendégek, túrázók, látogatók számára, hiszen büszkék vagyunk sokszínűségünkre és értékeinkre. Élő néprajzi idegenvezetéssel, Falusétával érdemes sorba megtekinteni a kiállításokat, ahol a tárgyak, épületek, falu és lakóinak érdekes és izgalmas történetei is kiderülnek.
 • Nyitottság, szabasdág, biztonság: Mint ahogy a legtöbb bemutatótér és múzeum, a falu kapui is nyitva állnak, kiemelkedő a közbiztonság. Bajmegelőző kamerák azért vannak, rossz tapasztalatok és felelőtlenség távoltartására.
 • Lovak, lovaglás, lovasbarát település: Egyéni lovasprogramokra lehet jelentkezni a Gömöri Lovasudvarban, közvetlenül a Kakasvári Vendégház szomszédságában. Csak előre megbeszélt és lefoglalt időpontban tudunk rendelkezésre állni, más időpontban a Lovasudvar nem látogatható! Az itt zajló szakmai munkát és a lovak pihenését köszönjük, hogy tiszteletben tartják. 
  A Lovasudvar elkötelezett a minőségi, magas szintű lovasoktatás és lókiképzés mellett, így lovak bérlése, turisztikai célú terep és iskolalovagoltatás nálunk nincs! Van viszont egyéni oktatás, személyre szabott lovas élményprogram gyerekeknek és felnőtteknek is, ezekről a meseudvar.hu/lovaglas oldalunkon lehet tájékozódni. További érdekességképpen Gömörszőlősön sok lótartó él, akik háznál, vagy közös ménesben tartják hátaslovaikat, így könnyen bele lehet futni lovasokba mind a falun belül, mind a dombokat, határt járva. Igazi kis lovas közösséget alkotunk.
 • Ökológiai személet, fenntarthatóság, mélymulcsos kertművelés és képzések: A faluban mártöbb, mint 30. éve tevékenykedik az Ökológiai Intézet, a fenntarthatóbb életmód alternatíváit bemutató és népszerűsítő oktatóközpontjában számos programlehetőség keretében lehet tanulni. Gyulai Iván mélymulcsos kertművelésének képzései is a faluban zajlanak, érdemes tájékozódni a módszerről, a kapcsolódó programokról: https://www.ecolinst.hu/
 • Táborok, rendezvények, esküvő, rendezvénytér és terem: Gömörszőlősön a turisztika közös szívügye minden szállásadónak és érintettnek, olajozottan együttműködve, akár 80 fős szálláskapacitással, akár nagyobb rendezvényeknek, táboroknak, esküvőknek is méltó, egyedi helyet tudunk adni. 
 • A konyha és étterem: kiváló a helyi gaszntronómia, ellenben a kis vendéglétszám miatt előrendelés van. Több info: https://gomorilovasudvar.hu/szallas/etkezes-gasztronomia
 • Rendezényterem, közösségi tér: Két épület is lehetőséget kínál a nagyobb társaságok befogadására. Az Ökológiai Intézet rendezvényterme (60 fős, tömegkályhával, projektorral, teakonyhával, járólappos burkolással), valamint a 2020.-ban átadott új közösségi épület, a Szíves-fogadó is bérelhető (80 fő, padlófűtéssel, tömör tölgyfaparkettával és nyitott gerendás szerkezettel, teakonyhával). Utóbbi tánctáborok, jógatáborok igényeinek figyelembevételével került tervezésre.
 • Bolt, vásárlás, helyi termékek az asztalra: Helyi termékes vegyesbolt, kávézó és szörpölde, fiatalos lendülettel, helyi kistermelői termékekkel, termelői friss sajttal és tejtermékekkel, és számos helyi, vagy környékbeli termékel. 
 • Számos helyi programlehetőség: erdőfürdő, jóga, egyéni lovasoktatás, gyógynövénygyűjtő túra, határjárás, néprajzi idegenvezetéses "faluséta", kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak.
 • Logisztikai segítségnyújtás, programajánló a környék felfedezésére

 

 

Kakasvári Vendégház foglalása a kakasvar@gmail.com mailcímen lehetséges

Áraink bruttó árak, amik a 100Ft/fő idegenforgalmi adót tartalmazzák.
A foglalás az előleg beérkeztével válik érvényessé.
Nagyobb létszámú táborok, rendezvények esetében adja meg telefonszámát a telefonos konzultációhoz, hogy az igényeknek megfelelően tudjuk elkészíteni egyedi árajánlatunkat.
 

  Ár Leírás

Teljes ház foglalása
hétköznapi időszakban

60.000 Ft/nap 6 fő

70.000 Ft/nap 7 fő

Ágyneművel, minimum foglalási időtartam 2 éj. 6 fő fölött +8.000Ft/fő/éj

Teljes ház foglalása
hétvégi időszakban

80.000 Ft/nap

Ágyneművel, 7 főig, minimum foglalási időtartam 2 éj.
7 fő fölött +8.000Ft/fő/éj

Teljes ház foglalása
kiemelt turisztikai időszakban
(hosszúhétvégék, ünnepnapok)
 

 

100.000Ft/nap

 

Ágyneművel, 7 főig. Hosszúhétvégék, húsvét, szilveszter, karácsony, csak egyben foglalhatóak.
6 fő fölött +8.000Ft/fő/éj

10 fő fölötti vendég 6.000 Ft/fő/éj Rugalmas elhelyezés pótágyakon, illetve a szomszédos parasztházakban, ágyneművel.
Kéktúrás Last Minute szobaajánlat
 
20.000Ft /2 fős szoba

Három főre 28.000Ft/éj. Foglalás csak az érkezés előtti napokban.

Kéktúrás Last Minute házfoglalás 6 főig
(csak hétköznap)

48.000Ft/ház Kedvezményes szálláslehetőség túrázóknak, akár egy éjszakára is. Foglalás csak az érkezés előtti napokban. 6 fő fölött +8.000Ft/fő/éj
Kutya, macska napidíj 2.500 Ft/nap A házirend betartásának feltételével kisállat behozható
Mosógép, szárítógép használat 1.000 Ft/mosás Környezetbarát, lebomló mosószereket adunk

 

A Kakasvári Vendégház NTAK regisztrációs száma: MA24086885