Ugrás a tartalomra
Kakasvári vendégház fotó

Vendégházaink márciusban nyitnak!

Foglalás: kakasvar@gmail.com 

Felhívjuk kedves régi vendégeink figyelmét, hogy a Kakasvári Vendégház a jövőben már csak egyben lesz foglalható, a minimális foglalási idő pedig 2 éjszaka.

Az átalakításokkal a 6-12 fős csoportoknak, fiatalos vállalkozásoknak, táboroknak, családoknak, baráti társaságoknak szeretnénk kedvezni, a vendégház hatalmas közösségi terét és teraszát kihasználva és kiemelve. Gondolunk a Home office/ Zöldiroda lehetőségekre, az alkotótáborokra, kisállattartókra, és mindemellett a fenntarthatóságra, és lakóközösségünkkel való harmóniára, vendégek és helyiek együttélésére. Terveink szerint 2023.-tól egy megújult, modern, XXI. századi szállás és rendezvényhelyszínnel tudunk a faluval közösen, összhangban ismét a vendégeink kedvében járni.

A vendégház közel 140 négyzetméter belső térrel, plusz 30 négyzetméter fedett terasszal rendelkezik.
A ház középpontjában a hatalmas belmagassággal rendelkező nappali áll, egybefüggően a konyhával. Ide nyílik a három hálószoba ajtaja, valamint kettő különálló fürdőszobarész, mindegyikben önálló zuhanyzóval, wc-vel, külön férfiaknak, külön nőknek. A női zuhanyzó thermosztátos csaptelepet kapott, a férfi zuhany pedig esőztetős rendszert. A ház rendelkezik egy külön fürdőszobás szobával is, fürdőkáddal, tágas belsővel, így kisgyermekkel érkezőknek kifejezetten ideális.

A ház három darab háromágyas szobával, plusz egy kétszemélyes ágykanapéval rendelkezik, így összesen 11 főt tudunk pótágyak nélkül elhelyezni.

Minden szoba kertre néző, csodálatos kilátással, lovak, legelők szomszédságában.
A szobák háromágyasak, amiből egy franciaágyas, 18 négyzetméter alapterületen. Családok, gyerekek esetében egyedi igényeknek megfelelően, előre kérhető a 4 fős elhelyezés, egy éjjelre lerakható pótággyal kiegészítve.

A nappaliban egy kényelmes, kifejezetten alvásbarát, kihúzható kanapé kapott helyet, ami két fő számára teljes értékű alvóhelyként is szolgál. Új, bonellrugós kivitellel, hozzá tartozó ágybetéttel (az ágyneműtartóban). 
 

A konyha felszerelt, új légkeveréses sütővel, modern gázfőzőlappal, szekrényvilágítással, fagyasztós hűtőszekrénnyel, mosogatógéppel, zsúrkocsikkal, étkészlettel. Ikea vázból épült, ami hamarosan megkapja egyedi, festett fa előlapját.

 

Amit a Kakasvári Vendégházakról, és Gömörszőlős turisztikájáról érdemes tudni

 • Erdők, mezők, dombok, természet: Benne élünk, körülvesz és befogad. Vigyázunk rá. A Kakasvár mindemellett a falu peremén, annak is legmagasabb portáján fekszik, csodás panorámával, lovak legelőjének szomszédságában, erdőközelben. Kirándulni bármikor, bármerre érdemes elindulni innen. A gömöri dombok változatosan kanyarognak, országosan egyedi arculatot festve. Minden dombtetőről egy másik kis világ, újabb perspektíva tárul elénk, mindez vadregényes, sok helyen érintetlen természeti látképpel. A növény és állatfajok diverzitása kiemelkedő, őzekkel, szarvasokkal, védett orchideákkal nagy számban találkozhatunk barangolásunk során. 
 • Nyugalom, béke, harmónia: Gömörszőlős apró zsákfalucska, így alig járnak autók az utakon. Igazi, elvonulásra alkalmas hely, hagyományos építészeti értékekkel, beszélgetésre, elmélyülésre, alkotásra ideális zugokkal, árnyas parkokkal. Festő, alkotótáboroknak kifogyhatatlan téma és inspirációs lehetőség.
 • Kakasvár mint rendezvénytér: A Kakasvári Vendégház továbbra is a legkiesőbb épülete településünknek, így falura gyakorolt zajszennyezése minimális, ez a legzavartalanabb és legönállóbb szálláslehetőség Gömörszőlősön. 6-13 fős társaságoknak ez az ideális szálláslehetőség a faluban. Nagyobb létszám esetén lehetőség van a Gömöri Lovasudvar területeivel, közösségi csűrjeivel kiegészíteni a teret, így egy nagy szabadtéri rendezvényhelyszínt lehet kialakítani, ami táboroknak, 100 fős rendezvényeknek is hangulatos alternatíva lehet.
 • Múzeumok, programok, élő néprajz: Bár a falu apró, mégis igen sok érdekesség megfér benne. Több múzeumépülettel, kiállítással, alkotótérrel is rendelkezik, melyek mindegyike helyi kötődésű, helytörténeti és néprajzi kiállítás, avagy épp gömöri ihletésű képzőművészeti alkotások galériája. Közös jellemzőjük, hogy mind szabadon bejárható a vendégek, túrázók, látogatók számára, hiszen büszkék vagyunk sokszínűségünkre és értékeinkre. Élő néprajzi idegenvezetéssel, Falusétával érdemes sorba megtekinteni a kiállításokat, ahol a tárgyak, épületek, falu és lakóinak érdekes és izgalmas történetei is kiderülnek.
 • Nyitottság, szabasdág, biztonság: Mint ahogy a legtöbb bemutatótér és múzeum, a falu kapui is nyitva állnak, kiemelkedő a közbiztonság. Bajmegelőző kamerák azért vannak, rossz tapasztalatok és felelőtlenség távoltartására.
 • Lovak, lovaglás, lovasbarát település: Egyéni lovasprogramokra lehet jelentkezni a Gömöri Lovasudvarban, közvetlenül a Kakasvári Vendégház szomszédságában. Csak előre megbeszélt és lefoglalt időpontban tudunk rendelkezésre állni, más időpontban a Lovasudvar nem látogatható! Az itt zajló szakmai munkát és a lovak pihenését köszönjük, hogy tiszteletben tartják. 
  A Lovasudvar elkötelezett a minőségi, magas szintű lovasoktatás és lókiképzés mellett, így lovak bérlése, turisztikai célú terep és iskolalovagoltatás nálunk nincs! Van viszont egyéni oktatás, személyre szabott lovas élményprogram gyerekeknek és felnőtteknek is, ezekről a meseudvar.hu/lovaglas oldalunkon lehet tájékozódni. További érdekességképpen Gömörszőlősön sok lótartó él, akik háznál, vagy közös ménesben tartják hátaslovaikat, így könnyen bele lehet futni lovasokba mind a falun belül, mind a dombokat, határt járva. Igazi kis lovas közösséget alkotunk.
 • Ökológiai személet, fenntarthatóság, mélymulcsos kertművelés és képzések: A faluban mártöbb, mint 30. éve tevékenykedik az Ökológiai Intézet, a fenntarthatóbb életmód alternatíváit bemutató és népszerűsítő oktatóközpontjában számos programlehetőség keretében lehet tanulni. Gyulai Iván mélymulcsos kertművelésének képzései is a faluban zajlanak, érdemes tájékozódni a módszerről, a kapcsolódó programokról: https://www.ecolinst.hu/
 • Táborok, rendezvények, esküvő, rendezvénytér és terem: Gömörszőlősön a turisztika közös szívügye minden szállásadónak és érintettnek, olajozottan együttműködve, akár 80 fős szálláskapacitással, akár nagyobb rendezvényeknek, táboroknak, esküvőknek is méltó, egyedi helyet tudunk adni. 
 • A konyha és étterem kiváló, viszont előzetes megrendelésekre tudnak csak főzni, állandó nyitvatartás nélkül. Vígh Andrea, az Ökológiai Intézet konyháján mestere a kreatív, fenntartható és organikus konyhának, helyi alapanyagok felhasználásával, bármilyen igénynek megfelelően süt és főz. Hidegtálak, torták, glutén és laktózmentes étkek is rendelhetők. érdeklődni: rea.vigh@gmail.com Szívből ajánljuk!
 • Rendezényterem, közösségi tér: Két épület is lehetőséget kínál a nagyobb társaságok befogadására. Az Ökológiai Intézet rendezvényterme (60 fős, tömegkályhával, projektorral, teakonyhával, járólappos burkolással), valamint a 2020.-ban átadott új közösségi épület, a Szíves-fogadó is bérelhető (80 fő, padlófűtéssel, tömör tölgyfaparkettával és nyitott gerendás szerkezettel, teakonyhával). Utóbbi tánctáborok, jógatáborok igényeinek figyelembevételével került tervezésre.
 • Bolt, vásárlás, helyi termékek az asztalra: Helyi termékes vegyesbolt, kávézó és szörpölde, fiatalos lendülettel, helyi kistermelői termékekkel, termelői friss sajttal és tejtermékekkel, és számos helyi, vagy környékbeli termékel. 
 • Számos helyi programlehetőség: erdőfürdő, jóga, egyéni lovasoktatás, gyógynövénygyűjtő túra, határjárás, néprajzi idegenvezetéses "faluséta", kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak.
 • Logisztikai segítségnyújtás, programajánló a környék felfedezésére

 

 

Kakasvári Vendégház foglalása:

kakasvar@gmail.com mailcímen lehetséges

Áraink bruttó árak, amik az idegenforgalmi adót tartalmazzák.
A foglalás az előleg beérkeztével válik érvényessé.
Nagyobb létszámú táborok, rendezvények esetében adja meg telefonszámát a telefonos konzultációhoz, hogy az igényeknek megfelelően tudjuk elkészíteni egyedi árajánlatunkat.
 

  Ár Leírás

Teljes ház foglalása
hétköznapi időszakban

64.000 Ft/nap

Ágyneművel, 8 főig, minimum foglalási időtartam 2 éj. 8 fő fölött +8.000Ft/fő/éj

Teljes ház foglalása
hétvégi időszakban

72.000 Ft/nap

Ágyneművel, 8 főig, minimum foglalási időtartam 2 éj.
8 fő fölött +9.000Ft/fő/éj

Teljes ház foglalása
kiemelt turisztikai időszakban
(hosszúhétvégék és ünnepnapok)
 

 

80.000Ft/nap

 

Ágyneművel, 8 főig. A hosszúhétvégék egyben foglalhatóak.
8 fő fölött +9.000Ft/fő/éj

10 fő fölötti vendég 6.000 Ft/fő/éj Rugalmas elhelyezés pótágyakon, illetve a szomszédos parasztházakban, ágyneművel.
Kéktúrás Last Minute szobaajánlat
 
20.000Ft /2 fős szoba

Három főre 28.000Ft/éj. Foglalás csak az érkezés előtti három héten belül érhető el.

Kéktúrás Last Minute házfoglalás 6 főig
(csak hétköznap)

48.000Ft/ház Kedvezményes szálláslehetőség túrázóknak, akár egy éjszakára is. Foglalás csak az érkezés előtti három héten belül érhető el. 6 fő fölött +8.000Ft/fő/éj
Kutya, macska napidíj 2.500 Ft/nap A házirend betartásának feltételével kisállat behozható
Mosógép, szárítógép használat 1.000 Ft/mosás Környezetbarát, lebomló mosószereket adunk

Néhány hangulatkép a Kakasvári Vendégházról a felújítások előtt, 2020.-ig:

 

 

nappali